Всички кампании

Участие на НПМГ в InIMC 2024 - международно математическо състезание


Обръщаме към всички наши съмишленици, приятели на науката, граждани и социално отговорни компании, подкрепящи младите таланти на България, с молба за подпомагане на участие на отбор на НАЦИОНАЛНАТА ПРИРОДО-МАТЕМАТИЧЕСКА ГИМНАЗИЯ „АКАД. ЛЮБОМИР ЧАКАЛОВ” (НПМГ) в международното математическо състезание INDIA INTERNATIONAL MATHEMATICS COMPETITION 2024 - InIMC 2024, което тази година ще се проведе в Лукнау, Индия в периода 26-31 юли 2024.

За да се осъществи участие на НПМГ, е необходима сума в размер на 20 000 лева за 2 отбора по 4 ученици и в двете възрастови групи, всеки от които трябва да бъде придружен от един преподавател по изискване на организаторите. Необходимо е да закупим самолетните билети, останалите разходи (настаняване, такса участие и т.н.) се поемат от организаторите. 

IMC (International Mathematics Competition) се провежда в различна държава всяка година и е сред най-престижните математически турнири в света. Една от неговите най-важни цели е да създава платформа за ученици от целия свят за обмен на знания и практически опит в областта на математиката, както и да се развива вече създаденото сътрудничество между преподаватели за представяне на иновативни методи в образованието.

Освен, че предоставя възможност на участниците да докажат своите математически способности и талант, през годините форумът се е превърнал в място за среща на различни култури, насърчавайки толерантността и приятелството между ученици и учители.
Миналата година България беше домакин на турнира, който се проведе в Бургас, където на своя дебют НПМГ успя да завоюва второ и трето място отборно в групата си, както и един бронзов медал в индивидуалната надпревара.

НПМГ е училище с повече от половинвековна история и доказан авторитет. В гимназията понастоящем се обучават 1200 ученици в профилите математика, софтуерни и хардуерни науки, икономическо развитие и природни науки. Обучението по профилиращите предмети се осъществява чрез съвместна учебна работа със съответните факултети на Софийски университет „Св. Климент Охридски”.

В подготовката на нашите възпитаници се стремим към най-високите образователни стандарти, за което говорят и техните отлични академични постижения. Десетилетия наред учениците ни завоюват престижни награди и отличия от национални и международни състезания по природни и точни науки и прославят България по целия свят! Училището изгражда едни от най-подготвените бъдещи кадри в областта на медицината, математиката, информационните технологии, архитектурата, инженерните науки, физиката, химията, биологията, географията и много други.

Активната училищна общност на НПМГ в лицето на ръководството, педагогическия състав и училищното настоятелство полага непрекъснати усилия за подпомагане на възпитаниците ни в реализацията на техния пълен потенциал. Нашата обща амбиция е да осигуряваме най-добрите възможности за тяхната изява.

Бихме искали да Ви уверим, че жестът ще бъде високо оценен, тъй като всяка подкрепа в усилията ни за качествено образование и възпитаването на ангажирани млади учени, за нас е подкрепа в устойчивото бъдеще на нашата страна и нашия свят! 

Новини и коментари

Основна снимка
Емилия Бургазлиева
Дарения
 1,716  лв.

Целева сума
 20,000  лв.
Край на кампанията
24.07.2024
Дарители
14

Категория на кампанията : Образование / наука

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Училищно настоятелство 'Акад. Любомир Чакалов' – НПМГ

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Соня Илиева  70  лв.
Петър Попов  100  лв.
Ивайло Колев  100  лв.
Анонимен дарител  100  лв.
Матей Константинов  150  лв.

Инициатор

Основна снимка
Емилия Бургазлиева

QR Code на кампанията

Участие на НПМГ в InIMC 2024 - международно математическо състезание - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта