atos.jpg

Atos е световен лидер в дигиталната трансформация със 110 000 служители в 73 страни и годишни приходи от около 12 милиарда евро. Ролята на Атос е да помага в изграждането на бъдещето на информационното пространство. Със своята експертиза и услуги, компанията подпомага развитието на знанието, образованието и научните изследвания, използвайки мултикултурен подход и допринасяйки за развитието на научно-техническите постижения. Групата позволява свободната работа и устойчивото развитие на нашето общество, клиентите и служителите ни по целия свят да живеят устойчиво, в защитено и сигурно информационно пространство.

atos.net/bg/bulgaria

BCause Foundation is the official charity partner of the event, and donations are processed via www.platformata.bg

Дарителска кампания на Atos с Платформата.бг

август 2021

Атос подкрепя #ЗаДецатаНаГерои медици и учители, загинали в битката с Covid-19

za-decata.jpg

Фонд #ЗаДецатаНаГерои подкрепя финансово децата, загубили родителите си в битката с Ковид-19 – медици и учители.Тези, които бяха смели и се бориха, спасяваха животи, палиха искрата, горяха и изгоряха в работата си. Те винаги ще светят. Трябва да ги помним. Всеки. Всички. Хората, който бяха най-отпред и загубиха живота си, докато изпълняваха мисията да ни лекуват и да будят сърцата и умовете на децата ни. Те оставиха деца. Тях най-силно са обичали и за тях са се тревожили в последните си часове.

Днес ние искаме да им кажем: ние ще бъдем до децата ви. Грижата за тях ще е благодарността ни към вас.

Фондация За Доброто, заедно с Фондация BCause и учителя Петър Велков учредиха Фонд #ЗаДецатаНаГерои медици и учители, загинали в битката с Covid-19, за да облекчат поне финансово семействата на починалите медици и учители. Фондът се управлява от Обществен съвет. Размерът на стипендията е 500 лв месечно или 6000 лв годишно.

До тук, благодарение на дарители, подкрeпихме с годишни стипендии 23 деца от цяла България. Решени сме да помагаме на децата от Фонда до навършване на пълнолетие или до завършване на средното им образование. 

Служителите на Атос България се включват с дарение в размер на 4100 лв. като целта на кампанията е да се осигури цяла годишна стипендия на детенце от Фонда.

Благодарим ви, колеги! 

Атос подкрепя 'Надежда за малките'

atos-nadezhda.jpg

„Надежда за малките” е лицензиран доставчик на услугите Център за настаняване от семеен тип за деца в ранна възраст, познати като „Малките къщи” и Център за подкрепа на деца и семейства. В продължение на единадесет години мотивиран екип от специалисти и хора на каузата подкрепят децата, останали без родителска грижа в началото на техния живот, помагат за предотвратяване на изоставянето им, подпомагат реинтеграцията на децата и отглеждането им в семейна среда.

...

В момента в двете къщи живеят общо 13 дечица на възраст от 1 месец до четири годинки – 7 момченца и 6 момиченца. С доброволческа и дарителска помощ, „Надежда за малките” ремонтира и предстои да оборудва стая за психомоторно развитие в подкрепа на дечица със затруднения – расли в неглижираща среда, недоносени, деца с разствойство в развитието.

За да завършим ремота, са необходими средства за закупуването на мека настилка - 25 квадрата за игри на закрито.

А във връзка с безопасното придвижване на децата е нужно изработване и монтиране на вътрешен парапет на стълбище, свързващо горен и долен етаж с цел безопасно извеждането на децата на двора и ползване на залата за психомоторика.Малките къщи имат дворни пространства, пригодени за игра. Едното от тях се нуждае от поставяне на безопасна настилка и съоръжения за игра за децата. 

Ще сме благодарни, ако с вашите усилия пригодим тези пространства за безопасна игра на децата!

Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта