Всички кампании

Заедно за първия коткодом в Балчик!


Ние сме малък екип от доброволци, който обожава животните и отделя цялото си свободно време, да се грижи за бездомничетата в Балчик. Често откликваме на сигнали за бедстващи котки из цялата страна, поради което имаме животни от София, Варна, Пловдив и др. Към момента само за скромните две години дейност имаме спасени, лекувани и щастливо задомени над сто котки, както и десетки кучета. Дейността ни може да проследите на фейсбук страницата „Fluffy Paws of Bulgaria“(https://www.facebook.com/LapichkitenaBG).

Подслоняваме животните в домашни условия, но бройката им става все по-непосилна, особено поради факта, че Балчик стана убежище и на много украински бежанци, които имат нужда от нашата помощ за домашните си любимци. Община Балчик подпомогна дейността ни и ни предостави малка сграда, но оттук с наши средства трябва да превърнем голите тухлени стени в уютен подслон за пухкави бездомничета.

Нека заедно изградим първия коткодом в Балчик! Освен че ще е първото такова пространство в необластен град, приютът ще ни помогне да спасим много повече котки от улицата, където те ежедневно стават жертва на автомобилния трафик, на инфекции, болести и недобронамерени граждани. Същевременно, сградата ще служи и за временен подслон на подлежащи на кастрация котки, което е ключова част от борбата със свръхпопулцията на бездомните животни.

Вашата помощ ни е нужна, за да съберем 10 000 лв. и да ремонтираме сградата ни, което включва:

  • Да измажем и изолираме нашия коткодом, така че да е уютен, сух и топъл за животинките, особено през студените месеци. В галерията може да видите сегашното му състояние.
  • Да купим нужните мебели, катерушки, котешки тоалетни, драскалки и легълца – животинките ще бъдат в максимално близки до домашните условия, без клетки и ограждания. В галерията може да видите как до момента се грижим за спасените от нас животинки.
  • Да обособим отделни помещения за: новопостъпили и карантинирани котки; за малки котенца и майки; за хронично болни котки на специфична терапия; за болни и нуждаещи се от спешно лечение
  • Да заредим достатъчно храна, обезпаразитяващи, медикаменти, почистващи препарати и тоалетни принадлежности за животните
  • Да поставим мрежа тип „птичарник“ на двора, така че котенцата да могат да излизат и на слънце без риск да избягат.
  • Да закупим дървени къщички за животни за двора на сградата

Дори 20 дарени лева за нас означават, че ще можем да подсигурим месечната прехрана на едно спасено от улицата котенце. Ние сме единствената организация, която се занимава с тези проблеми в общината – с вашия дар, вие буквално спасявате живота на едно коте! Всеки един лев ще бъде вграден в нашата малка сграда, в която обаче влагаме цялата си енергия и любов и която ще е единственото спасение за стотици мъркащи приятелчета. Без вашата помощ повечето от тях биха останали на улицата, където животът им няма да е по-дълъг от година-две…От наша страна, ние обещаваме да изградим един истински морски пристан за пухкавите котенца на града!

Новини и коментари

Основна снимка
Петър Добрев
Дарения
 3,760  лв.

Целева сума
 10,000  лв.
Край на кампанията
30.06.2022
Дарители
54

Категория на кампанията : Природа / животни

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: Сдружение "Малките големи"

Дарители

Име и фамилия
Сума на дарението
Анонимен дарител  10  лв.
Анонимен дарител  100  лв.
Петър Беков  100  лв.
Деница Михова  100  лв.
Анонимен дарител  20  лв.

Дар за дарители


Дарете 50 лв. и ще получите:
Авторска фотография на коте в рамка

Общо 30 дара са осигурени.
 

Дарете 100 лв. и ще получите:
Ръчно плетено легълце за котка

Общо 30 дара са осигурени.
 

Инициатор

Основна снимка
Петър Добрев

QR Code на кампанията

Заедно за първия коткодом в Балчик! - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта